teisipäev, 21. juuli 2015

Teksadest uued katted aiamööblile


Mõnda aega tagasi tõi noorem õde aiamööbli padjad maalt linna, et need saaks puhtaks pesta ja uuesti kasutusele võtta. Mina pakkusin välja, et võiks ikka masinaga pesta, et on lihtsam ja saab kiiremini jne. Aga sellistel puhkudel peaks ikka ettevaatlikum olema, sest ühtegi märki ega silti patjadel juures polnud, et kuidas hooldada või kui õrnalt nendega peaks käituma...  Ühesõnaga- nagu juba jutust aru saada- läks see "lihtsamalt" vett vedama ja vanadest patjadest ei jäänud midagi järele.
Ega's midagi, hakkasin otsima porolooni, et uued padjad välja lõigata. Kaubanduses oli pakkuda nii uusi kui kasutatud poroloonmadratseid, kuid ikkagi jäi nende hind liiga kõrgeks (20-45.- eur, mõõtudega 90x200).
Viimaks tuli mõte läbi kammida ka meie kohalikud kuulutuste portaalid Soov ja KuldneBörs. Sealt leidsin hüper-super pakkumise- 5cm paksune madrats mõõtudega 200x200 maksis vaid 6.- eur!!!
Lisaks oli veel pakitud originaalpakendisse:
Lõikasin sablooni järgi uued padjad välja ning õmblesin vanadest teksapükstest uued katted. Kokku sai võib-olla liialt sinine. Mõtlen sinna mõned pisikesed värvilisemad padjad juurde :)


4 kommentaari:

  1. Oleks ma ka nii tubli! :) Mul seisab rõdu peal taoline mööbel, mõtlen ikka, et äkki teeks korda ja õmbleks uued padjad. Praegu täitsa ilma patjadeta. Originaalpatju pole enam ammu, sain mööbli õe käest ja tal olid ise õmmeldud ja polüestervatiga täidetud paksud padjad istumise all. Aga seda vatti ma muudkui võtan sealt, kui kuhugi vaja toppida on! :D
    Ma olen ikka kogu aeg mõelnud, et poroloon pole kõige parem materjal , aga võib-olla tuleb ka sama töö ette võtta (kui mööbel enne päris ära ei lagune).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Malle!
      Porolooni kasuks otsustasime selle pärast, et see hoiab paremini vormi ja seda kulub vähem.
      Samas on seda nüüd kergem hooldada ka :)

      Kustuta