esmaspäev, 6. juuli 2015

TK Lillepeenar- edeneb...

Kevadel sai IT foorumis maha hõigatud, et teen sel aastal korraliku lillepeenra grillimaja kõrvale. Koht iseenesest oli kole küll ja vajas hädasti korrastamist. 

Mingil hetkel alustasin tööga- vedasin koos Noormehega ära seal olevad alused ja minu õuduseks käis nende all elu. Elukate käike oli igal pool.
Nii saigi vastu võetud otsus, et peenar tuleb teha "kasti"-meetodil. Päris maa peale ei saa meil kasti-lillepeenart teha, sest koht on tuuline ja see kuivaks liialt kiiresti läbi. Lisatööd kastmise näol ma aga ei soovinud. Üle jäi siis raskem meetod- "kast" tuleb tekitada maa alla. Kaevasin koos Noormehega kogu platsi puhtaks- grillimaja postide juurest kuni rohelise aiapostini sai kogu muld välja tõstetud. Töö oli ränkraske- muld on selles kohas väga savine. Kuid ometi premeeritakse ränga töö tegijaid ka- mingil hetkel käis labidas millegi kõva vastu ja käis "kõlks". 
LEIDSIN HOBUSERAUA koos naelatangidega :D Küllap on need seal mulla all juba kaua olnud, sest leid oli rohkem kui labidalehe sügavusel.
Olin tükk aega sõnatu, siis näitasin ja kekutasin sellega kõigi ees :D 
Lõpuks ikka jätkasin kaevamise tööd. Valmis sai selline neljakandiline auk, mille servadesse panin juur-umbrohtude kaitseks vana tõrvapappi ja põhja vooderdasin vett läbilaskva kilematerjaliga. Nii on kindel, et ebasoovitavat materjali ja elukaid ei tule kõrvalt ega alt sisse.
Nüüd tuli kogu see väljatõstetud muld läbi sõeluda, et kõrvaldada umbrohtude juured ja kivikõvad savikamakad. Juured lihtsalt põletasin lõkkes ära ja savikamakatega täitsin lohkusid-muhkusid. "Sõelana" kasutasin tavalist tomatikasti. Ühte pange juured, teise pange peenike sõelutud muld.

Kui te nüüd arvate, et kõik läks libedalt ja kergelt, siis paraku eksite. Aega kulus kõige peale isegi liiga palju. Vahepeal taimekesed muudkui kasvasid ja kasvasid. Enam ei olnud võimalik peenrasse istutamist kuskile edasi lükata, seega tuli nad juba AJUTISSE ehk poolikusse peenrasse panna. Keerasin kilel ääred üles, toestasin need puupulkadega...

Nüüd pean mulda juurde sõeluma, kilepinda juurde paigaldama, siis saab sügisel sellesse peenrasse ka püsikuid istutada ja kena ääre vormistada. Paraku kiirelt see kõik ei toimu. Uued uudised tulevad tõenäoliselt alles septembris.
Selline ta praeguseks sai:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar