reede, 30. september 2016

Pajalapi õmblemise koolitus Tartus

Kui ma aasta tagasi hakkasin tõsiselt planeerima oma ettevõtte Kaire Lapitööd asutamist ja äriplaani koostamist, siis ühe osana nägin ma ette ka koolituste korraldamist. Just naistele, kellel on õmblusmasin kodus olemas, kuid kes ei julge või ei oska seda kasutada. Samuti nendele naistele, kes oskavad küll käsitööd, kuid kellel on õmblemine tahaplaanile jäänud.

Kui nüüd suvel üks Tartu õmblushuviline naine ka avaliku üleskutse tegi, et hakkaks koos käima ja koos õmblema-õpetama, siis oligi plaan küps.
Tartus asuv Adelheidi Ateljee oli lahkelt nõus ruume jagama.
Facebookis sai loodud tartlastele eraldi suletud grupp Tartu Õmblusklass.

Tööjaotus kujuneb nõnda, et mina pakun lapitehnika, kodutekstiilide jms õpetamist. Teele aga õpetab kõike seda, mis seotud rõivaste õmblemisega, sitsid-satsid jne.
Osad teemad on kattuvad- nt.aplikatsioonid, luku õmblemine, lisatarvikute ja materjalide tutvustus. Kuid selle saab enne konkreetset tundi teada.

Esimesed tunnid on juba toimunud :)
Mul on hea meel teatada, et kaheksa naist on endale ise õmmelnud väga vahvad pajalapid. Muidugi võivad skeptilised inimesed nüüd kisada, et "mis see paar pajalappe siis õmmelda pole". Aga tegelikkus on teine.
Üks osaleja on end igati tõestanud tubli käsitöölisena, kuid tunnistas ausalt, et pole oma elu jooksul mitte ühtegi paari pajalappe õmmelnud.
Teine tubli naine aga suudab kasukaid, mantleid ja jopesid õmmelda ja parandada. Samas tuli uurima, mis nipiga saab pajalapi niimoodi õmmelda, et ümberpööramise ava näha ei jääks.
Oli ka päris-päris algajaid, kellel käed värisesid. Ja seda vahvam on näha, et inimene on rahul omaenda kätetööga :)

Siin väike kollaaž valminud pajalappidest :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar