neljapäev, 12. veebruar 2015

Täheklotsid.

Kõik sai alguse sellest, et mu endine töökaaslane küsis, kas ma tean kedagi, kes oskaks õmmelda täheklotse. Soovis oma tütrele kingituseks. Saatis mõned näidispildid ka. Esimese mõttena jooksid peas ringi tuttavad lapitehnikud, kellele tööd pakkuda, kuid lasin sel mõttel ja ideel ühe päeva laagerduda.
See mõtlemise päev oli esimene koolituse päev Tallinnas. Mõtlesin, mis ma mõtlesin, lõpuks sain koolituselt niipalju julgust, et ise need tähed valmis õmmelda. Koolitusel võtsin vastu oma isikliku challenge-i, et enam ei karda võtta vastu tellimusi!!!
Tegelikult polegi ju midagi karta- oskused on, kogemusi on ka juba... ühesõnaga- kõik on mõtlemises kinni :)
Esimesena sai tähed paberile välja prinditud, siis igaks juhuks proovitöö oma materjalist. Välja tuli nii: kas eesti keeles V- nagu Viktor või vene keeles L- nagu Ljuda.
 Edasi toodi mulle materjal ning töö võis alata. Kõige rohkem pabistasin A-tähe "auguga", sest et pool sellest august tuli käsitsi õmmelda. Kartsin, et ei jää ilus... Kuid töökaaslane jäi väga rahule :D
Tellimus tuli välja selline- värvid pole kummagi pildi peal "päris õiged":
 

Ja loomulikult tuli ka oma tütrele tema isiklikud täheklotsid õmmelda. Seda enam, et Piiga jäi vahepeal haigeks. Koos valisime kangad välja, kindel soov oli, et lillelisest kangast saab K-täht ja värvid peavad olema vaheldumisi. A-tähed pidid tulema lillenööbiga, mitte auguga.
Ta ise oli nõus igatepidi aitama (kuigi oli haige), et saaks kiiresti omale need tähed- näiteks toppis ise vatiini sisse. Muidugi ma lõpetasin ja viimistlesin ise.

Üks töö sai puhkuse ajal valmis- polnudki midagi hullu :D
Tähe kõrgus 26 cm, paksus 4cm. Vatiini kulub palju ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar