neljapäev, 27. juuli 2017

Mängu- ja tegelustekk lastele

Seekord näitan Teile ühte kevadel üle antud suurt
mängu- või tegelustekki "Reis ümber maailma".
Kõik pildid ja kujutised on aplitseeritud aluskangale vabakäe tepinguga.
Ütlen ausalt, et see on minu kõige raskem tellimustöö, mida ma kogu elu jooksul olen teinud. Aga lõpptulemus on ju imeilus 😉


Aga alustame siiski algusest 😎
Tellimuse selle õues kasutatava mänguteki õmblemiseks sain juba kevad-talvel. Kliendi sõnul "kiiret ei ole". Olin väga õnnelik, et ajaga pole kriitiline, sest kooliasjad olid mu jaoks kõige tähtsamad.
Klient andis ette näidise (või ettekujutuse), milline peaks tekk olema, kuid suures osas jättis mulle vabad käed. Tal oli väga palju materjali varutud, et saaksin neid piltide tegemisel kasutada. Lisaks ka see beez aluskangas, mis esmapilgul tundub linane, kuid tegelikult pole.
Kõik oli justkui ideaalne...
Ja ometigi oli selle teki tegemine üks suur-suur raskus ja tõrked ja ootamatud haigestumised...

Juba paar päeva peale tellimuse vastuvõtmist helistas klient, et küsida, kas olen juba alustanud jne. Kuna just siis oli koolisessioon, siis ma loomulikult polnud veel teki materjale vaadanudki või üldse mõelnud selle tegemise peale, aga ikkagi ootamatu oli see küsimine... Kõigest paar päeva oli ju möödas, ja jutt oli ju nii, et kiiret pole...

Peale koolisessiooni mõtlesin välja plaani, kuidas seda tekki kokku panna. Selge oli see, et kõige esimesena oli vaja paika panna numbrid ja nende paigutus. Valisin välja neli erinevat (värvilist) kangast numbrite jaoks.
Hallikat tooni kangas numbrite taustaks ehk ümmargusteks astekivideks.




Pean ütlema, et ainuüksi nende numbrite joonistamine (kasutasin shabloone) ja väljalõikamine väikeste kääridega võttis aega mitu õhtut. Kahjuks sain ka sõrmedele villid ning ülekoormuse tõttu küünarliigese põletiku... Ei saanud ma õmmelda ei seda tekki ega ka midagi muud. Samuti pidin ära jätma oma koolituse Tartu Õmblusklassis.

Nii need hädad algasid... ja tulid ka hiljem. Iga kord, kui alustasin selle teki õmblemist, tekkis ALATI mingi häda... ALATI...

Igal juhul ma jätkasin vapralt selle teki õmblemist- alustuseks õmblesin aluskangale "kodu", kust siis teerada alguse sai. Seejärel kõik ülejäänud astumise kivid ka 😊 Kasutasin jälle vabakäetepingut, et kinnitada numbrid hallidele kividele ning seejärel kivid alustekile.



Peale numbrite paika saamist, alustasin piltide ja teemade paigutamisega. Algusest peale ma teadsin, et tekile tuleb tiik. Kuna kliendil oli olemas materjal, millel ilusad lindudega ja lilledega pildid, siis neid ma kasutasingi. Kõigepealt pildid liimiriidele, siis väikeste kääridega välja lõigata, siis vabakäe tepinguga alusriidele. Tiigile väikesed lained ka peale ja valmis ta saigi:


Selle vahepealse aja jooksul sain kliendilt korduvalt kõnesid ja sõnumeid küsimusega, kas tekk ikka edeneb. Muidugi ma sain aru, et klient on elevil ja tahtis tööprotsessist osa saada, aga mind hakkas see vaikselt häirima, sest selline pinge ei ole meeldiv. Ja nii need väikesed takistused, haigused jms. muudkui tulid juurde. Koolitöid oli meeletult palju jne.
Me siiski jätkasime viisakalt suhtlemist, aga jah, paraku oli minul selle teki õmblemisega tekkinud juba väike tõrge.

Muredest hoolimata jätkasin vabadel momentidel selle teki õmblemist. Juurde tuli järjest pilte ja kohti, kuhu täring juhatas...

Näiteks kirju-mirjud lehmad karjamaal:

Ja päike taevas paistmas:

Ja maasikavälu, kuhu lapsed terveks päevaks tahavad jääda:

Ja pisike valge pitsiga pilveke taevaserval:

Ja pardid ja kanad oma pisikeste poegadega:

Või hoopis lepatriinud, kes õiele lendavad:

Selles talus kasvatatakse ka väga haruldasi roosa karvaga koeri:

Igas talus on ka tavalisi põllulappe, kus tööd peab tegema:

Ja loomulikult on igas talus ka oma koerad- nemad on Bella ja Donna:

Novott, ongi suure talu maadel jalutuskäik tehtud 😊
Mängu reeglid lubas klient ise paika panna, aga lihtne on arvestada nii, et punase pealt kukud alla sinise peale. Ja iga rohelise pealt saad ronida üles kollase peale 😎

Tekile õmblesin alusriide taha impegneerkanga, et õues mängides ei saaks nii kiiresti mustaks-märjaks. Ja nii see tekk saigi üle antud.

Raske oli, väga raske- nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt.
Aga hakkama sain 😊 Ja ma usun, et klient jäi rahule 😊

2 kommentaari: