teisipäev, 19. aprill 2016

Kuidas sai alguse ettevõte...

Eelmisel nädalal asutasin ettevõtte Kaire Lapitööd OÜ.
Kuid selle saamislugu on pikem...

Käsitöö ja õmblemine on mulle eluaeg meeldinud. Oma esimese "vändaga" õmblusmasina omanikuks sain juba siis, kui olin vaid 7-aastane. Paljulapselistes peredes on ikka nii, et tekib tööjaotus... Kui miskit hästi välja tuleb, siis jäädki selle töö peale :P Nii saidki õmmeldud voodilinad ja padjapüürid, hiljem ka nukuriided jms, minu poolt.
Elu läks edasi, lõpetasin koolid ja hakkasin tööle. Töötasin väga paljudel erinevatel ametikohtadel. Kuid käsitöö ja õmblemine jäid ikkagi hobiks. Mõned tellimused küll olid, kuid see oli pisku.

Mida aeg edasi, seda enam ma muutusin töö juures rahulolematuks. Asi ei olnud töös või töökohtades, asi ei olnud minu töökaaslastes... Asi oli minus endas- tundsin, et "tööl käimine" segab mind. Mõtted olid vaid õmblemise juures.

Läbisin mitmeid koolitusi ja lõpuks võtsin südame rindu ning tulin septembris 2015 (palga)töölt ära. Just siis läbisin ka EAS-i "Alustava ettevõtja baaskoolituse" ja hakkasin kodus oma äriplaani kokku panema. Lootuses, et saan Töötukassalt toetust. Äriplaan sai mul valmis, aga toetust ei saanud.

Kogu perega otsustasime siis, et alustame nn. oma jõududega ja vaikselt-väikselt.
Praegusel hetkel tegelengi kodulehe loomisega, e-poe püsti ajamisega, toodete õmblemisega ja kõige muu kiire ja olulisega.
Sügisest loodan, et saab valmis Õmblustuba...
Tööd on palju, kuid nüüd võin öelda, et olen rahul...
Ma teen seda, mida hing on ammu-ammu ihaldanud...

Kallid sõbrad! Soovige mulle edu, andke nõu, ostke ja tellige mu tooteid.
Kasvame koos!
Tänuga,
Kaire


10 kommentaari:

  1. Kaire soovin sulle palju kaitsvaid jõude mis hoiavad ja aitavad sul seda vankrit vedada,olen ise sellel lävel ja ei ole veel seda sammu astunud.Aga kui näen,et keegi nii tubli on olnud siis soovin siiralt palju,palju EDU!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Aire!
      Mina ei teinud otsust kergelt,
      ja aega viimase sammu astumiseks kulus palju.
      Ma loodan, et kõrgemad jõud hoiavad
      minu tegemistel silma peal :)

      Kustuta
  2. Palju edu ja õnne! Suur õnn on teha tööd, mis meeldib :)

    VastaKustuta
  3. Palju õnne ja edu! Minagi tunnen aeg-ajalt, et töölkäimine segab... :)

    VastaKustuta
  4. Oled väga tubli ja soovin sulle jõudu. Minagi tunnen, et oleks aastakest töölt prii aega, siis saaks ehk kõik oma mõtted õmblusmasina alt välja lasta. Kuid ettevõtte jaoks olen liialt vana ja laisk. Selle pärast ongi hea meel, et jätkub usinaid noori, kes oma unistused teoks teevad. Ainult edu ja jõudu, sulle. Ole tubli.

    VastaKustuta