teisipäev, 2. juuni 2015

Lapitekk Kerstile/ patchwork blanket for Kersti

Sõbranna Kersti elab Iirimaal, kuid satub vahel ka kodumaale. Ühel sellisel Eesti-reisil esitas ta mulle tellimuse- valmis õmmelda tekk mõõtudega 200x200cm, sika-sak-muster ääreni välja. Käisime koos Tartu Abakhanis ja Kersti valis ise puuvillased kangad välja.
Paraku-paraku ütles ta sellise kurjakuulutava lause: "Kairekene, tekiga kiiret ei ole" :D
Noh ja nii see aeg venis, kuni sõbranna sellel kevadel jälle Eestimaale tulemas oli.
Pesin kangad 60-kraadiga läbi ja hakkasin lõikama-sättima-õmblema. Nende kangaste puhul oli vaja ainult natuke sättimist- et lilled ja Naeratavad Mehikesed ikka ühtepidi saaksid:
Lilled ja Mehikesed ikka püstipidi/ Flowers and men standing
Õmblemine ise oli tore ja läks kiiresti. Kuigi Kersti soovis tekki ilma vatiinita, siis pakkusin välja, et koos vatiiniga jääb kobedam. Ühtlasi sai tekk ka pisut suurem, et ulatuks üle voodi ääre.
Teppimine sujus ka kergelt- ei mingeid volte ja muid äpardusi. Pildil teki tagumine pool veel triikimata.
Tepingu jooned tagumisel poolel/ quilting lines on the back side
Et tekk ikka kohvrisse mahuks ja lennukis probleeme ei tekitaks, siis pakkisin ta vaakumkotti. Ei näe küll ilus välja, kuid see-eest mõnusalt väike ja mugav :)
Tekk vaakumkotis/ blanket in a vacuum bag
Ja siin leiategi tekikese Kersti Iirimaa kodust voodi pealt:
Tekk on kodus! / Blanket at home!
Tehnilised andmed ka:
Lapitehnikas pealis ja vooder puuvillasest kangast, sees mahuline vatiin.
Valmismõõt 210x210cm.

SUMMARY:
My friend Kersti lives in Ireland, but sometimes comes to visit us. Last time she made an order for a patchwork blanket with dimensions of 200x200cm. She also said "There's no hurry". Then time flew and when she was coming again this spring, I started to sew the quilt. I pre-washed the fabrics to prevent shrinking. Fabrics needed a little bit of arranging so the flowers and Smiling Men were both standing. Sewing went smoothly and was fun. I changed an order a little bit- I added a polyester batting and changed the measurements. For travelling I put the quilted blanket in a vacuum bag so it's small enough to fit a suitcase and fly to Ireland.
Technical data: the quilt and back are from 100% cotton, inside polyester batting, machine quilted.
Measurements: 210x210cm = 84"x84"
 

2 kommentaari:

  1. Tekk on päris mõnusalt suur. Andis sellist ikka õmmelda! Mul ka hetkel üks tekk pooleli, ei teagi, millal leian mahti jätkamiseks, nii palju muid töid "ronib peale", aga tean, et pooleli ei tohi jätta, siis ei mäleta enam ise ka hiljem, mis idee täpselt oli. Ma ikka seda tekiteppimise-värki pelgan, aga sinu jutt, et läks ludinal, innustab veidi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade sõnade eest!
      Eks teppimise juures annab tunda kogemus-
      kui juba tead neid pisikesi nippe-trikke, siis läheb kergemalt :)

      Kustuta